Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

Arattak a tervezők az Otthon Design Ősz vásáron

 

Az idei évben október 12. és 14. között került sor az Otthon Design Ősz otthonteremtési kiállítás és vásárra. Az érdeklődők három napon keresztül barangolhatták be a Hungexpot a legújabb lakberendezési trendek és tárgyak után kutatva. A rendezvény keretében a „Jövő otthonai” építészeti és a „Style&Draw” enteriőrtervezői pályázat eredményhirdetéseire, és a Hörmann Hungária különdíjak átadására is sor került.

Az Otthon Design Ősz otthonteremtési kiállítás és vásár fókuszában idén a lakásbelső kialakítása és a design állt. A kiállításon a programok, felsőoktatási börze és workshopok mellett sor került „Jövő otthonai” építészeti és a „Style&Draw” enteriőrtervezői pályázat eredményhirdetésére is – mely keretében a győztesek komoly szakmai és pénzdíjakat vehettek át.

 

Az értékeléskor külön kategóriákban díjazták a szakmát még tanulókat, illetve a szakmát már gyakorló, végzett építészeket és enteriőrtervezőket. A pénzdíjak mellett komoly élményajándékok átadására is sor került. Ezt a díjazási formát választotta a Hörmann Hungária Kft. is, aki az idei évben már másodjára adta át különdíját. A díjat a leginnovatívabb Hörmann termékfelhasználást tartalmazó pályázatok nyerték el, mind az építész, mind az enteriőrtervezői kategóriákban.

 

„A munkám során a funkcionalitás, a praktikum és az esztétikum kéz a kézben jár” – árulta el Barabás Adrienn, az enteriőrtervezői pályázat Hörmann különdíjának győztese. „A projekt elkészítésekor azt tartottam szem előtt, megmutassam a stílusom, az egyediségemet, ehhez kapcsolódóan pedig azt, hogy a jelenleg elérhető technikai és technológiai megoldások, anyagok, színek, formák alkalmazásával milyen különleges, de funkcionális és élhető élettér alakítható ki. A különdíjas elárulta, „a Hörmann kínálata meggyőzött, hiszen bejárati és beltéri ajtókínálata és garázskapu megoldásai sokrétűek. Ez a sokrétűség megmutatkozik a biztonságtechnikai megoldások, a funkcionalitás és esztétikum területén, sőt mindezekkel együtt egyedülálló színvilágot képvisel és kínál annak érdekében, hogy nyílászárói valóban az élettér teljes értékű részévé váljanak.”

 

„Fontos volt számomra, hogy világos, napos terek jöjjenek létre. Szintén lényeges szempont volt, hogy a felhasznált anyagok újrahasznosíthatók legyenek és illeszkedjenek a környezethez, hiszen fontos számomra a fenntarthatóság és az energiatudatosság. A koncepciómat mindez nagyban befolyásolta” – árulta el Jurdik Sarolta, a fiatal építészhallgató, a Hörmann másik különdíjasa. „A forma, a rendeltetés és az anyag, szerkezet, technológia hármasa azok, amiket minden munkában egységesen fontosnak tartok, ezek alakítják a terveimet. E három dolog egységesen fontos, ezek nélkül nem alakulhat ki a megfelelő végeredmény. Nyílászárók választásakor az elsődleges szempont, hogy kiemelkedő hőszigetelési kapacitással bírjon. A házhoz tervezett garázskapu kiválasztásánál fontos szempont volt a külső megjelenés: a választott termék egy bordás, vízszintes osztású garázskapu volt, ami a tégla vízszintes struktúrájára emlékeztetett. Egy bizonyos garázskaput kerestem és a Hörmann termékei között megtaláltam pont azt, amire szükségem volt.”

 

A győztesek nyereménye egy szakmai úton való részvétel teljes ellátással, mely magában foglalja a BAU2019 Nemzetközi Építőipari Vásár megtekintését, mely évek óta a világ legrangosabb építőipari seregszemléje. 2019-ben minden eddiginél nagyobb területen, 18 csarnokban, több mint 200.000 m²-en várják az érdeklődőket. A vásár egyedülálló lehetőséget biztosít az építészek, tervezők számára, hogy megismerjék a legmodernebb építőanyagokat és építészeti megoldásokat.

A CIKK SZERZŐJE

elérhetőség

HÖRMANN

A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. 

Tudta?A belépést követően számos extra vár Önre. Akár ezt a bejegyzést is elmentheti "kedvencek" tárába! Regisztráljon be és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!

Országos viszonteladó kereső

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!