A minőség „szürke eminenciás”

Újítsuk fel a lakást! Kellene új tapéta, ülőgarnitúra, és a laminált padlót is kicserélhetnénk. Jaj, a zuhanykabin is olyan ronda már, hogy abból sem ártana egy új. Hogy a csapokkal mi legyen…? Jók azok még!

A fenti gondolatsor sajnos igen gyakori, ezért felmerül a kérdés: van egyáltalán igény a minőségi csaptelepekre? Mit mond erről a KLUDI értékesítője, Debreczeni István?

– Gyakran teszik fel a kérdést, hogy miért drágább a KLUDI csaptelep a szerelvénypiacon kapható ismert és kevésbé ismert márkáknál? Ahhoz, hogy erre a kérdésre korrekt választ adhassunk, egy kicsit messzebbre kell tekinteni. A csaptelep a lakásban, mint amolyan „szürke eminenciás”, szinte észrevétlenül látja el funkcióját. Egészen addig, amíg nincs probléma, fel sem merül bennünk, felhasználókban, hogy milyen műszaki berendezést használunk. A csaptelep ugyanis igen komoly biztonsági és bizalmi kérdést vet fel: miközben egész nap távol vagyunk, kapuőrként funkcionál a nagynyomású vízhálózat és az otthonunk között. Aki ért már arra haza, hogy egy meghibásodott szerelvény eláztatta az otthonát, tudja, miről beszélek.

– És ez a KLUDI csapokkal nem történhet meg?

– Tizenhárom éves KLUDI-nál töltött múltamban mindössze három esetről tudok, amikor ilyen megtörtént – ezek sem a csaptelep, hanem a nem KLUDI által gyártott bekötőcső hibájából következtek be. A termékbiztosításunk mindhárom esetben rendezte és fedezte a károkat. Visszatérve az előző gondolathoz: nagyon nem mindegy, hogy milyen „kapuőrt” állítunk szolgálatba. A KLUDI-nál a legmagasabb minőségű technológia kiterjedt szerviz- és alkatrészellátó hálózattal párosul. A jótállási időn (5 év) belül díjmentesen gondoskodunk a termékben keletkező esetleges hibák elhárításáról. Az örök pesszimista kérdése: „mi van, ha a jótállás lejárta után romlik el a csaptelep?”. Erre nagyon megnyugtató választ tudok adni: mivel saját gyakorlati tapasztalatomból tudom, hogy akár a 15 – 20 évvel ezelőtt gyártott termékekhez is tudunk cserealkatrészt biztosítani. Így aztán a jól karbantartott csaptelepet nem kell idő előtt lecserélni alkatrészhiány miatt – és, lássuk be, ez igazán pénztárca kímélő megoldás! Hiszen, egy meghibásodott kuplung miatt sem cseréljük le az egész autót.

– Ha ilyen egyszerű a javítás, vajon miért nem tudnak róla az emberek?

– Sajnos nem csak ezt nem tudják, legtöbbször még azzal sincsenek tisztában a felhasználók, hogy milyen márkájú csaptelepet használnak otthon. Igen gyakran az derül ki, azért nem tudja, hogy KLUDI csaptelepe van, mert a hosszú éveken át tartó hibátlan működés miatt nem is emlékszik rá, hogy milyen márkájú terméket vásárolt.

– Mindez valóban nyomós érvnek tűnik a műszaki tartalom ár-érték arányában, de sajnos, ez inkább a férfiak számára jelent valamit, pedig szinte közismert, hogy a fürdőszoba, konyha összképe okán a háztartások hölgy tagjai választanak csaptelepet – és ők inkább a küllem és az árcédula alapján döntenek.

– Valóban, az esetek nagy többségében jelentős szerepet játszik a hölgyek véleménye a kiválasztásnál, amivel egyet is tudok érteni. Mondom ezt azért, mert az utóbbi években jelentősen megváltozott a fürdőszoba funkciója. Az elmúlt évtizedek során ez ugyanis átalakult: ma már nem pusztán tisztálkodó helyiség, hanem egy kellemes, ergonomikusan berendezett relaxációs zóna, ahol reggelente felkészülünk egy hosszúnak ígérkező munkaidőre, vagy éppen lazítunk a kimerítő nap után. Ezek a személyre szabott terek egyedi megjelenést is kívánnak, amihez a KLUDI termékpalettán mindenki megtalálhatja a stílusához, világához leginkább illő csaptelepet. Mint korábban említettem, a csaptelepek működési ideje jónéhány évre, évtizedre méretezhető. Az én meglátásom az, hogy nagyon nem mindegy, mit néz az ember éveken keresztül a fürdőszobájában, vagy konyhájában. Ezért mindenkinek tudom tanácsolni, alaposan fontolja meg, milyen csaptelepet vásárol, hiszen a burkolat és a többi beépített design-elemhez hasonlóan ez esetben is évekre szóló döntést hoz. Összefoglalva tehát, a megfelelően tájékoztatott vevő tudja, ahhoz, hogy ne csak funkciót és látványt, hanem minőséget is vásároljon, nem érdemes csupán az árcímke alapján meghoznia a döntést.


2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...