DIY játékkonyha lépésről-lépésre Csorba Anitával

Videóinkban olyan otthon is könnyen elkészíthető, mégis látványos berendezési tárgyak elkészítését mutatjuk be Csorba Anita segítségével, melyek kiváló ajándékötletek lehetnek a család minden tagja számára!

Most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetünk egy használaton kívüli éjjeliszekrényből játékkonyhát a kicsiknek. A képekkel végigkalauzoljuk Önöket a lépéseken, hogy tényleg gyerekjáték legyen a kiskonyha készítés.


Lépések:

1. Vágás

Először megterveztük a mosogatót, melyet egy süllyesztett, műanyag tányér segítségével készítettünk el. A tányért lefordítottuk, körberajzoltuk, majd ezen a körön belül szerkesztettünk egy 3-4 mm-rel kisebb átmérőjű kört, melyet dekopírfűrész segítségével vágtunk ki.



2. Festés

A kiskonyha főzőlapjainak szerepét 2 műanyag tányér tölti be, melyeket fekete Trinát Skolatex táblafestékkel kentünk le. Az éjjeliszekrényt a Trinát Aqua Kolor Univerzális (Unitop) festékkel kezeltük. Mi most a málnafagyi színt választottuk, de természetesen bármilyen színt kikeverhető.



3. Vintage hatás

Száradás után a Bondex Vintage Effect festékkel adtunk játékos hatást a kis konyhának. Ügyeljünk rá, hogy az ecsetnek éppen csak a hegyét mártsuk a festékbe, hiszen így kaphatunk szépen textúrált felületet. A réteg megszáradása után finoman, egy puha rongy segítségével dörzsöltük át a kiskonyhát a Bondex Metal Effect Wax aranybarna termékkel. Ezzel biztosíthatjuk a csillogó, vintage hatást, mely garantáltan elnyeri a gyerekek tetszését.



4. Fiók és sütő

Az üres felső részbe kartonból készítettünk egy fiókot, amit lefestettünk Trinát Skolatex táblafestékkel. Annak érdekében, hogy a fiók még valódibbnak tűnjön, az elejére ragasztottunk egy dekorgombot. Ezután elkészítettük a sütőt, amit szintén Skolatex festékkel festettünk le, így a fiók és a sütő felületét is tetszőlegesen dekorálhatjuk krétával.



5. Ragasztás és csavarozás

A korábban lefestett fekete tányérokat lefordítva ragasztottuk a főzőlapok helyére, a festetlen tányért pedig besüllyesztettük és rögzítettük a mosogató helyére. Csaptelep gyanánt fém szappanadagolót erősítettünk a mosogatótábla mögé, valamint 2 bútorgombot, amit érdemes csavarral rögzíteni, hogy elforgatható legyen.



 

Amennyiben Ön is kedvet kapott a festéshez és a barkácsoláshoz, a  http://www.ppgtrilak.hu/diy_blog oldalon további inspirációkat és DIY ötleteket talál.

A Trilak „szuperhősei” akcióban

Tudja meg Ön is, miben rejlik a felhasznált termékek szuper ereje!

Trinát Aqua Kolor Unierzális (Unitop) festék

  • univerzális tapadóképességű festék
  • szinte minden felületre alkalmazható, kül- és beltéren egyaránt
  • vizes bázisú, így gyermekjátékok kezelésére is alkalmas

Trinát Skolatex táblafesték

  • a végeredmény táblaszerű felület, melyre krétával lehet írni
  • akkor is tökéletes megoldás, ha nagy igénybevételnek kitett felületet szeretnénk festeni
  • vizes bázisú, gyorsan száradó festék

Bondex Vintage Effect + Bondex Metal Effect Wax

  • a festék visszaállítja a kifakult, megkopott fafelületek patináját és különleges, régies külsőt kölcsönöz neki
  • a wax száradása után vízlepergető és gyönyörűen csillogó felületet kapunk

Ha szeretné megtudni, hogyan készíthet éjjeliszekrényt házilag, olvassa el CIKKÜNKET!



2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...