Egy színes karrier – Horváth József, a PPG Rainmaker díj nyertese

2018-ban Horváth József nyerte el a PPG Rainmaker díjat, mely a cégcsoport legrangosabb, nemzetközi jelöltek között kiosztott elismerése. Közel két évtizedes munkájával, lelkesedésével és példa értékű kitartásával érdemelte ki a Rainmaker címet.



Ki is az a Rainmaker?

Idén az európai, közel-keleti és afrikai régióból a PPG 14 munkatársát jelölték a Rainmaker díjra. Ez a legrangosabb kitüntetés a csoporton belül, mely a dolgozók kiváló teljesítményét, magasfokú elkötelezettségét és a cég céljáért tett kivételes erőfeszítését díjazza.

A jelölteket a European Leadership Team választja ki, akik átfogóan vizsgálják a jelöltek eladások növeléséért, költségek csökkentéséért és operáció modernizálásáért tett igyekezetét.

Jean-Marie Greindl, a PPG EMEA elnöke szerint a jelöltek és a nyertes kiválasztásában az egyik legfontosabb szempont volt, hogy a kihívásokat új és effektív módon közelítsék meg, illetve az, hogy a cég értékeihez és céljaihoz nagy mértékben hozzájáruljanak.

József jelölése és győzelme az évek során nyújtott kivételes munkavégzésének és erőfeszítéseinek volt köszönhető, valamint annak, hogy segített sikerre vinni a PPG által szponzorált WorldSkills versenyt, mely növelte a cég elismertségét a nemzetközi porondon. A Rainmaker idei győztesét ennek ellenére váratlanul érte a jelölés. „A karácsonyi ebéden tudtam meg, hogy jelöltek a díjra. Nagyon meglepődtem és büszke voltam, hogy ilyen elismerésben részesülök. Azt pedig kifejezetten várom, hogy a többi jelölttel is találkozhassak.” – mesélte József.



Színes karrier

József jövőre ünnepli 20. évfordulóját a PPG Trilak csoportnál. Az első tíz évben értékesítésben  dolgozott, ahol értékesítési menedzser lett.

2010-ben más kihívásokat keresett, és jelentkezett az újonnan induló Festőakadémia tréneri pozíciójára. „Úgy éreztem, hogy ez a szerep tökéletes lehetőség lenne arra, hogy megosszam tapasztalataimat másokkal, legyenek ők festők, értékesítők vagy akár diákok.” – mondta József.

Trénerként az egyik legfontosabb, hogy kiemelje a cég sikereit. Véleménye szerint a jó teljesítményt fontos elismerni, legyen szó a dolgozók erőfeszítéseiről vagy a termékek sikerességéről.

A PPG Festőakadémia jelenleg az EuroSkills versenyben is aktív szerepet vállal, a festő és dekoratőr szakmát támogatja. Ez egy európai szintű megmérettetés, mely a szakmájukban legtehetségesebb fiataloknak szól.

József továbbra is motivált, és mint elmondta, rengeteg támogatást kap a csapatától és a vállalat vezetőségétől is. Ha csak egy tanácsot adhatna fiatal önmagának, azt üzenné: „Légy nyitott a változásra, mert az alkalmazkodás elengedhetetlen az élethez.”

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...