Jelen lenni, otthon – Nyitottan a természetre

A tudatos jelenlét építészete felrúg minden szabályt, és az érzetet, a világban való létezés tökéletes átélését helyezi előtérbe. Nem is stílus ez, inkább a lét egy módja. Eszköztárának legfőbb összetevői a négy alapelem – föld, levegő, tűz és víz – hangsúlyozása, ezek építészeti kifejtése.

Nem a forma a fontos, hanem a hatás; nem a szándék az elsődleges, hanem az érzet; nem az építész, hanem az életmód tervezi ezeket a házakat, amelyekkel szemben a legfőbb elvárás, hogy ne csak látványuk, hanem illatuk; ne csak tapintásuk, hanem hangjuk is legyen.



Ha magastetős, akkor az szabadon engedi a vizet a földre, hogy a zuhogó eső egy vízfüggönnyel válassza el a házat a tájtól. Lapostető esetében pedig csatorna nélkül, egy áradó zuhatag hangjával ömlik a tetővályúban összegyűlő víz a földbe rejtett szikkasztóba.



Az épület nemcsak hogy minden részletével nyitott a természetre, de az ellentétek vonzásával úgy engedi önmagába a flórát és a faunát, hogy a természetes és a mesterséges találkozási pontjára az embert helyezi. A tudatos jelenlét építészetének egyetlen szabálya, hogy nem köthető szabályokhoz.



A legmeglepőbb rendeltetés- és anyagpárosítások jellemzik: egy tekintetek elől rejtett, de a szabad ég felé nyitott zuhanyzó, vagy süllyesztett pezsgőfürdő a hálóhelyiségben. A házban a maguk nyersességében jelennek meg az anyagok, melyek gyakran a tulajdonosok emléklenyomatai: kavicsok az Adriáról a vakolatba nyomva, bontott téglák pecsétjükkel befelé falazva.



A szobák durva falait adott esetben öntött üvegkövek szakítják át. Ha él a családdal madár, az a belsőkben szabadon repked; ha van kertjében medence, akkor az fából készül, és benne siklók úsznak a lakókkal.

Lapozzon bele online a 10 Stílusjegyet bemutató kiadványunkba! MEGNÉZEM A KIADVÁNYT!

Tegyen egy 3D-s sétát a Construmán felépült 10 minienteriőrt bemutató standunkon!  TESZEK EGY SÉTÁT!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...