Kikapcsolódás a teraszon

Milyen jó is az, amikor összegyűlik egy baráti társaság a teraszon, az asztal csak úgy roskadozik a jeges limonádétól és a laza fröccstől, száll a füstölt hús illata a levegőben és nagy nevetések törik meg a kellemes cseverészést! Pillanatok alatt  helyet cserélnek a tányérban a fagyik a grillrácsról lekerült finomságokkal, majd ha ez is elfogy, jöhet a kártya és a társasjáték.

Lábunk alatt kisgyerekek bújócskáznak, háttérben kellemes zene szól és legszívesebben megállítanánk az időt egy picit.



Lássuk, mi is kell ahhoz, hogy egy ilyen összejövetel igazán idilli lehessen? Elsőként egy tágas terasz, lehetőleg nem túl messze a konyhától. Kellenek a barátok, a finomságok és a jókedv – és készen is vagyunk.



Vagy mégsem? Gondoljunk csak bele, milyen könnyű lenne, ha nem óriás szalmakalapban kanalaznánk a görög salátát? Igazán jól jönne egy kis árnyék. Mennyivel jobban esne a málnahab, ha nem a darazsakkal kéne megküzdeni érte? Vagy nem kéne mindent egy perc alatt bemenekíteni a lakásba a semmiből jött nyári zápor elől, vagy kővel védeni a szalvétát a hirtelen feltámadt szél elől? A szélben viszont az a jó hogy olyankor békén hagynak a szúnyogok. Ám a szél sem fújhat minden este! Olyan kimerítő folyton kivédeni, nehogy valamelyik gyerek nekiessen az üvegnek, ugye? Nem csak nyári, de hűvösebb napokon is felemelő érzés élvezni a természet közelségét anélkül, hogy takaróba csavarva gubbasztanánk az asztal körül.



Manapság a terasz már olyan központi eleme az otthonnak, mint a nappali, vagy a konyha. A tervezésnél fontos szempont az, hogy az időjárás szabta kereteken belül a család étkezéseinek meghatározó részét nem bent, hanem kint a teraszon költhesse el. Éppen ezért a négy évszakos teraszkialakítások, csak úgy, mint az egybenyitható teraszmegoldások egyre népszerűbbek. A nagy üvegfelületek egyszerre engedik be a bennünket körülvevő természet évszakonként változó, lenyűgöző látványát, miközben maga a lakótér is nagyobbnak hat. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően ez a valóságban is létrehozható, egyetlen könnyed mozdulattal. A megfelelő árnyékolás, rovarvédelem, a lapos küszöbkialakítás és a háromrétegű biztonsági üvegek pedig mind-mind a kényelmünket szolgálják, ugyanakkor megoldást jelenthetnek a fent felsorolt kérdésekben.



Fontos, hogy ezeket a kérdéseket még a tervezés fázisában átgondoljuk, hiszen ezek a megoldások  rendszerben, egymást támogatva tudnak leghatékonyabban működni és számunkra olyan érzést nyújtani, hogy nem is kell elutaznunk nyaralni, hogy igazán kikapcsolódhassunk, bármikor megtehetjük azt saját otthonunkban. Az Internorm munkatársai és kereskedőpartnerei szívesen segítenek kiválasztani az Önnek leginkább megfelelő kialakítást! Látogasson el az Internorm új központi bemutatótermébe, a biatorbágyi Tóparkba, ahol élőben ki is próbálhatja a különféle teraszajtókat!

Foglaljon időpontot itt!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...