Örök kedvenc – téglafal az Otti Manufacturától

Az egyik legismertebb dekorációs burkolat a téglaszelet, mellyel találkozhatunk homlokzaton, lábazaton, kerítésen, nappaliban, pulton, és számtalan falfelületen. A tégla színe nagyon meghatározó. A vöröses, sárgás, barnás, vagy szürkés szelekciók árnyalatai alapvetően befolyásolják az összhatást.

Beltérben használhatunk szeletre vágott bontott téglát, klinkert, könnyített, vagy normál betonból készült gyártmányt, esetleg gipsz készítményt is (utóbbi kicsit sérülékeny lehet).


Külső burkolatnak viszont a beton termékeket javasoljuk, mert ezek jobban bírják a hőmérséklet ingadozást, illetve a víz erózióját. Sajnos a természetes szeletelt téglák könnyen felszívják a vizet, és kifagyhatnak.


Az esztétikusságot fokozza az általunk gyártott sarokelem:



Ha kültérben készítettük a tégla (vagy téglahatású) burkolatot, akkor ajánlott annak impregnálása, vagy felületkezelése. (Természetesen beltérben sem árt ezt elvégezni!) Az impregnáló anyagok taszítják a vízcseppeket, megóvják a falat a beszivárgó nedvességtől, illetve ellenállóvá teszik a felületet az enyhébb szennyeződésekkel szemben.

Ha az impregnálást nem tarjuk elég hatékony megoldásnak, mert erősebben szennyeződik a fal (sütünk- főzünk mellette, háziállatot tartunk, erős a sárfelverődés, északi kitettségű a fal, és hamar mohásodik, moszatok telepednek meg rajta, intenzív esőzés áztatja, stb), akkor felületkezelésre van szükség. Az Otti Concrete Shield (kültér, beltér) például egy rendkívül erős, víztaszító felületkezelő szer, és mindenféle szennyeződéstől megvédi a falat, lábazatot.



Otti Manufactura Kft.

Székesfehérvár

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...