Padlólap trendek 2018 – A természetestől az extravagánsig

Milyen járólapot vehetünk manapság a nappaliba, az étkezőbe vagy az előszobába? Mi passzol össze mivel? Ezekre kerestük és gyűjtöttük a válaszokat, és arra jutottunk, hogy régi és modern jól megfér együtt.

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

A természetesség és a jó minőségű, igényes anyagok, a monokróm, a minimál vagy épp a gazdag, erőteljes színvilág párhuzamosan jellemzi a legújabb generációs padlólapokat, ahol a kényelem és a környezetbarát kialakítás, a fenntarthatóság éppolyan lényeges szempontként van jelen, mint a természet-közeli szemlélet, vagy a régmúlt korokhoz vissza-visszakacsintgató trendek. Ezúttal a legújabb padlóburkolatok, járólapok közül szemezgettük…


Argenta – Argila

A járólapok anyagválasztását, küllemét, esztétikai kialakítását illetően ma már elképesztően szabad és sokszínű a választék. A színválasztékban pedig szinte bármi, úgy értjük, tényleg bármi megtalálható és fellelhető.

Aki még mindig a minimál letisztult egyszerűsége mögé rejtőzne, a monokróm alapokat önmagában, vagy némi természetes textúrával melegebbé téve is választhatja, azonban a legújabb, idei változat szerint a fehér és a monokróm alapszíneket bátran kiegészíthetjük kontrasztosabb kiegészítő színekkel, mint például a nyugalmat árasztó kék, zöld, esetleg bordó vagy az erőteljesebb szürke mélyebb árnyalatai.


Szürke padló, izgalmas mintákkal, árnyalatokkal: Argenta Light Stone

A természetes tónusok pedig éppúgy megtalálhatóak az idei palettán, mint az egészen élénk, harsány, vagy az édes-bájos, pasztelles cukorka színek.

Mint egy ideje már megszokhattuk, minden évben kikiáltanak egy színt az Év Színének. A Panton Intézet a 2018-as év színéül ezúttal az Ultraviolát emelte ki, mellyel még akkor sem lesz könnyű dolgunk, ha közel állnak a rikító tónusok személyiségünkhöz.

A legfontosabb dolog azonban, hogy személyiségünkhöz, a családunk habitusához illő tónusokkal, árnyalatokkal vegyük körbe magunkat, és egyfajta rendszert, harmóniát tudjunk teremteni otthonunkban ebből a sokféleségből – ami a színeket illeti.

Az anyagválasztást illetően pedig a természetes, fa – és kő felületei, textúrái továbbra is éppúgy hódítanak, ahogyan a beton népszerűsége is folyamatos és töretlen.



Kő hatású padló: Argenta Cardoso

A jól megválasztott, natúr vagy világos színű padlólapok mellé a csempe is legyen jó minőségű. Megfelelő helyen jól mutathat akár az üveg, a színes plexi, de egyre gyakoribbak az egyedi, kézműves technikával készülő – és természetesen ennek megfelelő árfekvésű – csempék is.

A cementlapok vagy cementlap jellegű modellek is egyre inkább felbukkannak, akár a színes, akár a szürke ezer árnyalatában.



Cementlap hatású, szürke padló: Argenta Camargue

A legújabb padlólap trendekről – a burkolati textúra oldaláról már több ízben is írtunk – most viszont nézzük meg közelebbről a színeket, tónusokat!

A szürke, mint egyre inkább közkedvelt padlóburkolat szín, a maga ipari, beton hatású óriás lapjaival, vagy az imént is említett cementhatású modelljeivel ma már lassan a mindennapjaink része.

Cementlap hatású, szürke padló (2): Argenta Camargue

Mostanra világossá vált, hogy a szürke, és annak számos árnyalata nem csupán mint múló szeszély van jelen a belsőépítészet, a lakberendezés világában, hanem kortárs, divatos, igényes, és mára már mondhatni időtlen alapot teremt a helyiségeink számára.


Szürke, nagy lapokból álló padló: Argenta Tundra

Megjelenik továbbá a fehér, és annak tört árnyalatai is – nem csak a fali csempe, hanem éppúgy a padló burkolatain is –, ám ezúttal nem az eddigi megszokott formában.
A fehér színben pompázó, természetes kő vagy festett fa textúrák egyre divatosabbak a padlóburkoló anyagok terén is, és sokan kedvelik, hiszen optikailag tágasabbnak, ragyogóbbnak, világosabbnak láttatja a tereket, miközben egy-egy ilyen kombinációval akár egészen egyedi összképet is teremthetünk.


Fehér halszálkákban lerakott márványpadló: Argenta Chevron

Ez a ragyogó és világos kombináció rendkívül egyedi képet teremt. Különleges megjelenése mellett tágasabbnak is mutatja a teret.
A fehér ellenpontjaként pedig itt van egy másik korábbi nagy kedvencünk, az eszpresszó.
A rendkívül sötét, meleg, barnás tónusú árnyalat eleganciáját pont a szín mélységének köszönheti. Fellelhetjük benne a természetes melegséget, miközben e fenséges, telt árnyalat kapcsán a meghitt, otthonos kényelemre is asszociálhatunk.



Eszpresszó kávébarna padlólap, Argenta

Az eszpresszó kávé árnyalatában fellelhető padlólapokkal tehát otthonos, melegséget sugárzó, kényelmet sugalló lehet az otthonunk, persze, azért arra ügyeljünk, hogy lehetőleg tágas, napfényes terekben, vagy sok, fehér felület mellett alkalmazzuk, nehogy túlságosan beszűkítse a teret.
Azoknak, akiknek mindez kissé unalmas, és inkább élénk színekkel szeretnének kitűnni a tömegből, a víz színeit, árnyalatait ajánljuk újszerű, ám mégis a közelmúlt trendjeiből merített nagyszerű megoldásként.
A világos, vizes, türkiz árnyalatokkal biztosan nem fogunk mellé: élettel teli, felszabadult hangulatot, különleges, álmodozásra serkentő, nyugalmat árasztó tereket hozhatunk így létre – és nem csak a fürdőszoba enteriőrben.


Vízszínű, türkiz árnyalatú csempe: Argenta Aquaspace

Kreatív és merész egyéniségek nagy kedvence lehet az őszi faleveleket idéző kellemes okkersárga, vagy a mutatós, életteli narancs, a friss tavaszi hatásokat idéző, üde zöld esetleg az érett nyári pipacsot felidéző, tűzvörös árnyalatok.


Színes, élénk padlólapok: Argenta Carrelage

A padlóburkolatok textúráinak, színeinek változatos összhangján túl még egy izgalmas témáról érdemes említést tennünk, ez pedig nem más, mint a lerakási minták iránya, a kirakás változatos mintázatai, hiszen ennek is külön divatja van már, mellyel egy következő alkalommal foglalkozunk…

Addig is, nézzen be a VS Fürdőszoba szalonokba, ahol a sok szép, márkás minőségi Argenta és Porcelanosa csempe és padlólap ezer meg ezer féle méretben, színben, textúrával és felülettel várja az igényes építkezőket, lakásfelújítókat!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...