Teljes térkoncepciók egyedülálló padlóburkolási megoldásokkal

A természet szépségét már otthonában is élvezheti, a HARO kiegészítők ugyanis tökéletes harmóniát nyújtanak – kiemelve a fa egyedi, autentikus karakterét. Így nemcsak a padló, de a fal és a lépcső, sőt az asztal is gyönyörű, természet ihlette felületet kaphat, megalkotva ezzel otthonunkban a belső tér tökéletes egységét: modern, kényelmes lakótér, mely elegáns, de biztonságot adó melegséget áraszt.

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Jó tudni, hogy Németország vezető parkettagyára nemcsak a gyönyörű felületek megalkotásában hű a természethez: a felhasznált anyagok is 100%-ban természetesek, a kiemelkedő minőség pedig komoly és elkötelezett környezettudatossággal párosul.


Asztal parkettából – az egységes tér új dimenziója

A HARO egyik legújabb fejlesztése az eredeti nemes fa parkettából készült asztal, mely stílusában tökéletesen illeszkedik a padlóburkolathoz. Ha a színek és anyagok teljes harmóniájára vágyik otthonában vagy egyedi kontrasztok játékával szeretne rabul ejtő látványt teremteni, akkor mindkettőre tökéletes megoldás a HARO parkettából, illetve annak azonos anyagából készült asztal. A minőség itt is az egyediséggel párosul, ennek köszönhetően az eredeti fa természetes tulajdonságai miatt nincs két egyforma HARO asztal, hiszen a mindegyik parkettaszál mintázata egyedi és különleges.

A háromféle méret további variációk lehetőségét kínálja otthonunk adottságainak megfelelően. Az asztallapot drasztikus fekete acél hatású, vagy stílusos nemesacél állvánnyal kombinálva megalkothatjuk saját, egyedülálló HARO asztalunkat.



Hogyan kerül a padló a falra? A válasz: nagyon egyszerűen!

A Dizájnfa falburkolatok a belső terek további innovatív elemei, melyekkel különleges atmoszférát teremthetünk.

A HARO padlóelemeket szinte gyerekjáték a falra szerelni, köszönhetően az újonnan kifejlesztett, profi lerakási rendszernek. De miért kerüljön egyáltalán a padló a falra? Nos, erre számos jó indokunk van:

Az extravagáns térkialakítás egyik remek módja. A falon visszaköszönő burkolat a térkoncepciót hangsúlyozza, mely összhangban van a lakás többi részével is.
A falra szerelt fa nem csak figyelemfelkeltő, de meleg és otthonos érzést is nyújt.

Minőség és design – a természetes fafajták gondos kiválasztásával kiváló minőséget érhetünk el.

Praktikus előnyei: egyszerű, és gyorsan feltehető, furatok, szegek és csavarok használata nélkül.

További felhasználási lehetőségek

Tartóoszlopokat, vagy más építészeti elemeket is beburkolhat természetes fával. Ezáltal lágyabbá, kevésbé dominánssá varázsolhatja ezeket a felületeket, melyek térkoncepcióban izgalmas ellenpontokat képeznek majd. Különleges térhatást hozhat létre azzal is, ha parkettapadlója lerakását falburkolatként folytatja.

A HARO Wall dizájnfa szerelése gyerekjáték

A szerelés a kifejlesztett profi szerelési rendszer segítségével könnyen és igényesen kivitelezhető. A rendszer részei a rögzítő sínek, speciális kezdő-, záró-, valamint rögzítő kapcsok. Ezek természetesen kompatibilisek a többi HARO termékkel is. Választhatunk laminált padlót, fa parkettát, vagy CELENIO falemezt – bármelyik egyszerűen és gyorsan felszerelhető: a kezdő sor beigazítása és rögzítése után szálról-szálra haladva kapcsokkal rögzíthetjük a burkolatot. A befejezéshez speciális záró kapcsokat használhatunk, végül a tökéletesen illeszkedő alumínium profil következik, mely átfedi az éleket és keretet ad az új falnak.

Hogy fát teszünk a falra, abban nincs semmi újdonság – hiszen ez az irányvonal már régóta ismert – gondoljunk csak a vidéki házak rusztikus faburkolataira.

Viszont ma már nem egyszerű fa deszkákat használnak, hanem korszerű, stílusos, a padlóhoz tökéletesen illeszkedő, modern felületeket. Ennek mestere a HARO gyár, a rosenheimi padlóspecialista, mely évszázados tapasztalatával garantálja az általa készített fapadlók, laminált padlók és parketták, valamint a falra is szerelhető innovatív CELENIO fapadlók kiváló minőségét.

Burkoljuk be a lépcsőt!

Sőt, a HARO padlóval még a lépcsőt is burkolhatjuk, így elegánsan és harmonikusan teremthetünk kapcsolatot a két lakószint között!

A HARO Stairs lépcsőburkolat pedig hab a tortán, mellyel tökéletes optikai hatást valósíthatunk meg otthonunkban!

A feljáró minden szinten – színében és anyagában is – illeszkedhet a padló és a fal felületeihez. A padlóval megegyező lépcsőburkolattal a tér egységes és elegáns benyomást kelt. A színek játékával pedig izgalmas kontrasztokat hozhatunk létre az anyagukban azonos felületek között, így lépcsőnk extravagánsan formatervezetté, a belső tér hangsúlyos részévé is válhat. A lépcsőburkolatok szereléséhez a gyár minden szükséges alkatrészt biztosít, így egyszerűen és kényelmesen használhatjuk ezt a minőségi kiegészítőt.

A lényeg mindig a részletekben rejlik! Ezt bizonyítják többek között a HARO új, egymáshoz formatervezetten illeszkedő, innovatív kiegészítői is! Ha szeretné élőben is megcsodálni, megérinteni a rusztikus felületeket, látogasson el bemutatótermünkbe: A IBDesign Stúdió munkatársai, az IBD Magyarország Kft képviselői szeretettel várják Önt, bármilyen egyedi elképzelései is legyenek.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...