Természetes dekoráció: a geo ultravékony kőlap

Ha a természetes szépségre vágyik otthonában, ismerje meg Ön is ezt a gyönyörű dekorációs terméket, mely sokat mutat a természetes kőből, kivéve annak testes, tömegszerű megjelenését.  Vékonysága miatt átmenet a kőburkolat és a tapéta között, dekoratív, könnyed megjelenésű természetes kőfelület.

Kőtapéta: kő vagy tapéta?

Vékonyan rétegzett, palás szerkezetű metamorf kőzetekből gyártják, műgyantás hátfalerősítéssel. A felülete valóban természetes kő, illetve a legvékonyabbaknál kő és kőpor, a hátoldal – ami összetartja, hajlékonnyá teszi ezeket a 122*61 cm-es, rendelésre még ennél is nagyobb táblákat – szálerősítésű műgyanta, vagy műgyantás szövet.



Dekoratív, könnyed, szép, megjelenését tekintve is természetes kőfelület, anyagösszetételében vegyes, de a hátoldal a felragasztás után már nem látható.

Személyes szakmai véleményem (geológusmérnök, kőipari szakmérnök vagyok) szerint ez egy különleges dekorációs termék beltéri felületekre, mely a vastagabb típusoknál rendelkezik a kő természetes anyagaival, ásványaival, mutatja annak szerkezetét is. A legvékonyabb típusnál a szerkezet (rétegek egymáson) már nem mutatkoznak, a többi jellemző igen. Kivételessé teszi a lapmérete, mert ilyen nagy 122*61 cm-es táblák ugyanazon kőből burkolatként minimum 2-4 cm-es vastagságban rendelhetőek, ezek falra rögzítése pedig bonyolultabb. Tehát egy gyönyörű dekorációs termék, mely sokat mutat a természetes kőből, kivéve annak testes, tömegszerű megjelenését.  Így átmenet a kőburkolat és a tapéta között, tehát találó az elnevezés, hogy kőtapéta, vagy a fafurnérok mintájára kőfurnér.



A geo ultravékony kőlapok nagy előnye más márkájú kőtapétákhoz képest, hogy kicsit vastagabbak, így nem csak a kő színe, hanem a természetes réteges struktúrája is nagyon jól, tapinthatóan kirajzolódik. Ettől igazán hiteles a belőle készült falfelület.

Felhasználási területe

A lakás bármely falán dekoratív: nappaliban, konyhában, lépcsőházban, előszobában, még a fürdőszobában is. Hajlítható, tehát íves felületre is könnyen ragasztható. Ultraflex, szövetes hátoldalú változatával pedig akár egy pohár is bevonható.

A használati tárgyakon való alkalmazás megítélése ízlés kérdése. Kőszék, kőasztal, kőajtó, kőtelefon? Kinek idegen, kinek érdekes, kreatív megoldás. Személyes véleményem, hogy ez az adott design-tól és a kivitelezés minőségétől függ, lehet nagyon egyedi és érdekes.



Tennénk tapétát padlóra? Természetes, hogy nem. A vékony kőhártya mely falon jól mutat és bírja az ottani igénybevételt, padlón sérülékeny lehet. Ne gondoljuk azt, hogy majd mindig csak posztópapucsban közlekedünk, mert nem életszerű, továbbá inkább szolgáljon a padló bennünket, mint mi őt.

Ezek a szép kőlapok magukon viselik a természetes kő szín- és mintavilágát. Lehet, hogy adott típusból szinte minden lap más- és más. Ezért javaslom, hogy ne csak fénykép alapján válasszanak, hanem személyesen is tekintsék meg az adott választékot! (Budapesten pl. a GEO 96 Kft-nél, 1154 Budapest, Gábor áron u.76. sz. alatt  közel húszféle ultravékony kőszelet van készleten.)  Több képet, információt a WEBOLDALUNKON talál. Látványtervbe illeszthető struktúrát szívesen küldünk.

Ha kőről reális véleményt, javaslatot, tanácsot kérnek, keressenek a GEO 96 Kft, KŐ-TÁR-ban (1154 Budapest, Gábor áron u.76), vagy írjanak az info@geo96.hu címre, szívesen válaszolok.

Dörömbözi Piroska 

okl. geológusmérnök, kőipari szakmérnök

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...