Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

ARCHLINE

   +361 388 9733   
 info@cadline.hu
 www.archline.hu 
   Országos partnerkereső

 

Nehéz elképzelni a tervrajzot?

Kérjen tervezőjétől látványterveket! A látványtervezés a lakberendező munkájának kulcsfontosságú eleme. Az új vagy felújított lakás hatásos, jó minőségű bemutatója nagyban befolyásolja a döntést. Egy rosszul sikerült prezentáció az átgondolt, műszakilag gondosan elkészített tervet is kisiklathatja, a bizalmatlanság érzése felé tolhatja a tervező és a megrendelő közti viszonyt.

Az építészeti alaprajzok, metszetek és falnézetek műszakilag pontos lenyomatai a tervezői elképzeléseknek, és a megvalósítás során nélkülözhetetlen dokumentumok. Sajnos a gyakorlatban az ilyen típusú prezentáció nem nyújtja a döntéshez szükséges információkat, ezek alapján nehéz elképzeli a majdani környezetet. Rögtön megváltozik a helyzet, ha a tervező „virtuális fotók” sorozatával is bemutatja a lakóteret.

Mennyire lehet realisztikus a látványterv?

A befektetett munkától függ. A tervezés első lépése egy már meglévő épület, lakás esetében a felmérés. Ezt követi az építészeti alaprajz létrehozása, a szintek felvétele. A következő lépés a belső terek megtervezése. Ebben a fázisban a teljes 3D modell készül el, élethű bútorokkal, fényforrásokkal, a felhasználni kívánt színekkel, anyagokkal és megfelelően kidolgozott részletekkel. Az utolsó lépés az elkészült modell anyagbeállítása.

A felhasznált anyagokhoz a tervező anyagbeállításokat (fém, fa, bútorszövet, kerámia, festék) és fényjellemzőket társít, mint tükröződés, átlátszóság mértéke, felületi egyenetlenség stb. Ezen a ponton kezdődhet a látványterv létrehozása. A 3D modellt és az anyagbeállításokat felhasználva a szoftver segítségével elkészül a kívánt nézőpontból a fotórealisztikus kép, a „virtuális fotó”.

Be is járhatom a tervezett lakást?

Animáció

A modern prezentáció része lehet a bejárható modell filmszerű bemutatása. Az animációs film egy előre rögzített útvonal mentén járja be a 3D modellt, és azt az illúziót kelti, mintha a már elkészült lakótérben lennénk. Előnye a „virtuális fotóhoz” képest a tér plasztikusabb érzékelése. Érzékelhetővé teszi a bútorok elhelyezkedését és felismerhetővé az esetleges szűk keresztmetszeteket, a nyitható ajtók lehetséges ütközését. Az animációs film hátránya, hogy a bejárható útvonal kötött, a lakótér a film lejátszási idejéig tekinthető meg, legfeljebb ismételhető.

Panoráma 360, virtuális lakásbejárás

A virtuális lakásbejárás nagy előrelépés az előzőekben említett technikákhoz képest. Alapja, hogy egy pontból interaktívan körbeforgatható „virtuális fotók” sorozata készül. Az eredmény a lakótér teljes, 360 fokban történő áttekintését biztosítja. A részletekre rá lehet nagyítani, sőt érzékeny pontok elhelyezésével az adott bútor, szaniter, burkolat terméklapját is meglehet tekinteni. A virtuális lakásbejárás a számítógépen vagy okostelefonon egyaránt lejátszható, sőt egyszerűen beépíthető egy weboldalba is, így elég egy linkre kattintani, és a lakásbejárás bármikor megtekinthető.

Átmenet a virtuális valóságba: VR szemüveg

A VR szemüveg használatával a virtuális lakásbejárás hatása tovább fokozható. A Mátrix film sokaknak ismerős élménye: itt egy sisak felvétele után egy másik világba léphetünk, ahol minden olyan, mintha valóság lenne, mintha tényleg ott élnénk. A VR szemüveg annyiban nyújt többet a monitor látványánál, hogy a lakás virtuális látványát közvetlenül a szemünk elé vetíti, a két szemnek külön-külön, és a fej elforgatásával nézünk körbe a térben. A hatás lenyűgöző. VR szemüveg használatakor a telefont egy kihúzható sínbe kell elhelyezni, és már kezdődhet is a látványos előadás.

Belsőépítészeti tervezés, lakberendezés professzionális szinten

A cikkben említett látványtervezési technikák mindegyike elérhető az ARCHLine.XP 2017 tervezőszoftverrel. Az ARCHLine.XP a belsőépítészeti és lakberendezési tervezés professzionális eszköze, legyen szó nappali, fürdőszoba, konyha, üzlethelyiség vagy egyéb projektek elkészítéséről.

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!