Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

Enteriőr pályázat - Pályázati kiírás

STYLE & DRAW ENTERIŐR TERVEZÉSI PÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

 

A Style & Home Kft. által létrehozott OTTHONNEKED összefogás nyílt pályázatot hirdet építészek, belsőépítészek, lakberendezők, enteriőrtervezők, dizájnerek és jelenleg még tanulmányaikat folytató építész, belsőépítész, lakberendező és dizájner hallgatók számára.

 

A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA

A Style & Home Kft. (2235 Mende, Fő u. 21.) által létrehozott OTTHONNEKED platform.

 

A PÁLYÁZAT TÁRGYA

Enteriőr tervek készítése a megadott paraméterek alapján.

 

A PÁLYÁZAT CÉLJA

A belsőépítész / enteriőrtervező / lakberendező szakma népszerűsítése az építkezők, lakást felújítók és lakást korszerűsítők körében.

Szeretnénk teret adni annak, hogy a hazai tervezők megmutathassák tehetségüket és látásmódjukat a támogató cégek termékeinek innovatív felhasználásán és enteriőrbe tervezésén keresztül. A pályázat egyúttal kiváló láthatóságot biztosít a tervezőknek saját tevékenységük bemutatására és népszerűsítésére.

Olyan enteriőr terveket várunk, melyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

 • új, kreatív, egyedi enteriőrök kialakítása,
 • az elképzelt helyiségekben jelenjenek meg a kiemelt gyártók termékei,
 • megvalósíthatóság (méretben, funkcióban és ergonómiában egyaránt).

 

A PÁLYÁZAT JELLEGE, FORMÁJA

A pályázat jellege:

Nyílt ötletpályázat, amelyen bárki részt vehet egyénileg vagy maximum két fős csapatban (lásd. melléklet), aki megfelel a kiírás feltételeinek. A pályázaton a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

A pályázat formája:

 • A pályamunkákat elektronikus formában kell elkészíteni és benyújtani (kézi rajz nem elfogadható).
 • A pályamunkákat digitálisan kell feltölteni a Kiíró, pályázatra létrehozott weboldalára a mellékletben megadott formában.
 • A semlegesség és a zsűri döntésének befolyásolatlansága érdekében a pályázat anonim.

 

A PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI ÉS MÓDJA

A pályázat résztvevője (továbbiakban: Pályázó) lehet minden Magyarországon élő és dolgozó, ez irányú szakképesítést igazoló oklevéllel rendelkező:

 • építész
 • belsőépítész
 • lakberendező
 • dizájner
 • vagy jelenleg még hallgatói státuszú személy


önállóan vagy maximum két fős csapatban (a mellékletben részletezetteknek megfelelően). A pályázó csapatok legalább egyik tagja szakirányú végzettséggel rendelkező vagy szakirányú tanulmányait folytató személy kell, legyen. A pályázó csoport lehet állandó alkotóközösség vagy a pályázatra szerveződött csapat. A Pályázó azzal, hogy a pályázatát benyújtotta, a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadja el.

A pályázaton való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.otthonneked.hu honlapon (továbbiakban: weboldal) lehet.


A regisztrációhoz szükséges adatok:

 • Pályázó neve,
 • e-mail címe,
 • telefonszáma,
 • iskola (diploma kibocsátója) megnevezése.

Csapat esetében mindkét tag adatai szükségesek!

A szakirányú képzés igazolásaként a Pályázónak a regisztrációkor az adminisztrációs felületen meg kell adnia a bizonyítvány/diploma kibocsátó intézmény nevét vagy tanulói jogviszonnyal rendelkező Pályázó esetén a képző intézmény megnevezését. Továbbá a pályázat leadásakor a pályázónak fel kell töltenie az adminisztrációs felületre a bizonyítvány, illetve a szakirányú végzettséget igazoló dokumentumok másolatát, a még nem diplomázott hallgatóknak pedig egy iskolalátogatási igazolást.

Minden Pályázónak, a pályázat benyújtásakor az adminisztrációs felületre fel kell töltenie egy aláírással ellátott nyilatkozatot arról, hogy az általa benyújtott anyag a saját szellemi terméke. (A nyilatkozat szövege a weboldalról letölthető.)

Az anonimitás érdekében, a Pályázó a pályázati anyagán semmilyen, a pályázat vagy a Pályázó azonosítására alkalmas nevet, címet, jelölést, adatot, logót, stb… nem tüntethet fel. Ennek a követelménynek a megsértése kizárást von maga után, amely ellen fellebbezési lehetőség nincs.

A pályázaton való részvétel feltétele továbbá az adminisztrációs felületen az Általános Szerződési Feltételek elfogadása, valamint a letölthető Nyilatkozat aláírás utáni visszajuttatása.

 

A PÁLYÁZATBÓL VALÓ KIZÁRÁS

A szakmai zsűri kizárja a pályázatból a Pályázót és pályázatát, ha:

 • a pályamunkát a beadási határidő után nyújtotta be,
 • a pályamunka a kiírt tartalmi követelményeket nem teljesíti (pl. a pályázati anyagon szerepel a Pályázó neve),
 • a Pályázó nem felel meg a pályázati feltételekben foglalt kritériumoknak.

A szakmai zsűri által kizárt pályaművek a közönségszavazáson sem vehetnek részt!

A Szervező kizárja a Pályázatból azt a pályázatot, amely esetében az azt beküldő Pályázó részére a díjat (nyeremény) azért nem lehet kézbesíteni vagy átadni, mert a regisztráció során, illetve a Szervező külön felhívására megadott személyes adatok nem valósak, hiányosak vagy tévesek.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Pályázatból kizárja azt a Pályázót, továbbá kártérítési, esetlegesen büntetőjogi eljárást kezdeményezzen azzal a Pályázóval szemben, aki a Pályázat weboldalának feltörésével vagy egyéb, nem tisztességes úton kíván a Pályázat során előnyhöz jutni, vagy visszaél más Pályázó regisztrációs adataival (pl. e-mail címmel, telefonszámmal, stb…).

Ha a pályázat elbírálása előtt fény derül bármely kizáró okra, a Pályázó (és pályázata) azonnal kizárásra kerül a pályázatból. Amennyiben a pályázatok zsűrizése után derül ki, hogy a díjazott pályázó nem felelt meg a pályázati feltételeknek, az esetleg elnyert címe és nyereménye azonnal visszavonásra kerül és az a 2. helyezést elért pályázót illeti.

 

A PÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÁSÁNAK IDŐTÁBLÁZATA

A pályázó a regisztrációt követően részletes útmutatást kap az elvárt tervekkel kapcsolatban.

Pályázat meghirdetésének időpontja: 2018. április 13.

Pályaművek leadásának határideje: 2018. szeptember 25.

Közönség szavazás várható indulása: 2018. szeptember 25.

Pályázat eredményének kihirdetése és díjátadás: 2018. október 12. péntek este, Otthon design ősz kiállítás keretében

 

A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK MEGVÁLASZOLÁSA

Bár a pályázók a regisztrációt követően részletes és mindenre kiterjedő útmutatást kapnak, az esetleg felmerülő kérdéseiket a lakberendezo@otthonneked.hu e-mail címen tehetik fel, a beadási határidő lejárta előtt.

 

A BEADANDÓ PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA

A PÁLYAMŰ TARTALMA

A beadandó pályázati anyag tartalma a mellékletben található „Pályázati feladat”-ban kerül meghatározásra (lásd melléklet).

A berendezendő teret számítógépes látványtervekkel kérjük megjeleníteni.

A Cadline Kft. a pályázat támogatójaként, az azt igénylő indulóknak az ARCHLine.XP 2018 belsőépítészeti tervező programot 2 hónapos időtartamra ingyenesen bocsátja rendelkezésre a pályázat időtartamán belül. A programért regisztrálni a http://www.archline.hu/ weboldalon lehet az OTTHONNEKED pályázat aloldalon.

A berendezéshez kizárólag a Kiíró által megadott anyagok és termékek használhatók fel a teljesség igénye nélkül. Háttéranyagokat a www.otthonneked.hu weboldal tervezői segédletek pontjánál a pályázatban résztvevő márkák logóira kattintva érhetnek el a pályázók.

Az egyébként le nem tölthető, 3D-s rajzzal nem rendelkező berendezési tárgyakat lemodellezheti, helyettesítheti a Pályázó, de az eredeti terméket a moodboardon, illetve a konszignációban fotóval illusztrálnia kell. A lemodellezendő termékek betervezésének feltétele, hogy csak az adott cég weboldalán, illetve a pályázati weboldalon a tervezési segédletek közé feltöltött aktuális katalógusokban megtalálható termékek legyenek.

Benyújtandó: a mellékletben – feladat kiírás - részletezett dokumentumok köre.

 

A PÁLYAMŰ KÜLALAKJA

A pályázati anyagot kizárólag digitálisan lehet benyújtani, illetve feltölteni a Kiíró www.otthonneked.hu honlapjára, a pályázatnak létrehozott felületre. A dokumentumok formátuma *.pdf, *.jpg, *.xls, *.doc lehet (lásd melléklet), más formátum nem elfogadható, és a Pályázó kizárását vonja maga után.

 

A PÁLYAMŰVEK ELBÍRÁLÁSÁNAK MENETE

A pályaművek értékelését, elbírálását a Kiíró által felkért zsűri végzi. 

A pályázati anyagokat a szakmai zsűri név nélkül (anonim módon, a Pályázó személyének ismerete nélkül) értékeli az alábbi bírálati szempontok szerint:

 • Tervezési koncepció
 • Funkcionalitás / ergonómia
 • Stílus érzékenység
 • Szín- és anyagharmónia / -használat
 • Dokumentáció kivitelezése / összbenyomás
 • Egyediség / ötletgazdagság

A zsűri a pályaműveket pontozza és összesíti a pontszámokat. A szakmai zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési joggal nem élhet a Pályázó.

 

 

A PÁLYAMŰVEK ÉS A PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK FELHASZNÁLÁSA

A beadott pályamunkák szellemi tulajdonjoga a Pályázót illeti, de a Kiíró a közlés és a szabad felhasználás jogát minden pályamű esetén korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül fenntartja. A pályamunkák a pályázat lezárása után a Kiíró www.otthonneked.hu. honlapján lesznek megtalálhatók. 

További információ az  info@otthonneked.hu e-mail címen kapható.

Budapest, 2018. április 13.

 

 

 

MELLÉKLET

 

A PÁLYÁZATI FELADAT

Névjegy helyett - a tervező otthona

A STYLE & DRAW enteriőr tervezési pályázat idei témája a tervező saját otthona. Egy olyan élettér megalkotása, amely megálmodója személyiségét, értékrendjét, életstílusát és szakmai normakészletét a lehető legplasztikusabban képes megjeleníteni. Szerencsés esetben egy alkotó embernek az életben többször is lehetősége van a saját otthona meg- vagy újrafogalmazására, s ez az otthon attól függően alakul, hogy ki-ki hol tart a személyes fejlődésében.

Aktuálisan egy olyan személyiségjegyekkel teli álomotthon megtervezését várjuk, amelybe alkotója szívesen be is költözne. Amely olyan összetéveszthetetlenül egyedi és kreatív, mint maga a tervezője. Ez az otthon tehát egy 3D-s névjegy, amely szavak nélkül képes állításokat megfogalmazni arról, hogy tervezője mit gondol a világról, szépségről és harmóniáról, továbbá arról, hogy hogyan szeretne élni, mi teszi őt boldoggá.

A feladathoz a tervező a megadott alaprajzot úgy alakíthatja át, hogy az ott szereplő válaszfalak – a kémények, tartó pillérek, stb. figyelembe vételével - szabadon mozgathatók, azonban a tartó falak, pillérek és az építészetileg kötött elemek helye és mérete nem változtatható!

Az alaprajz és a hozzájuk tartozó metszetek, egyéb anyagok pdf, és dwg formátumban, valamint ArchLine.XP pro-fileként is elérhetőek és letölthetőek a Kiíró www.otthonneked.hu honlapjáról.

Feladat:

kb. 95 m² alapterületű családi ház enteriőrjének megtervezése. A pályázóknak lehetőségük van egyénileg, vagy csapatban dolgozni.

A feladathoz a családmodellt és a stílust is a tervező határozza meg, adott élethelyzetére, ízlésvilágára reflektálva.

 

A BETERVEZENDŐ TERMÉKEK KÖRE 

 

 • Ablak: Internorm
 • Beltéri ajtók: Hörmann
 • Beltéri falfestékek: Trilak
 • Egyedi bútorok alapanyagai, kiegészítői (pl: Egger bútorlapok): Forest termékek
 • Egyedi tapéta: Tapétagyár
 • Elektromos szerelvények (Logus90 exkluzív szerelvénycsalád), intelligens otthon megoldások: ELKO EP
 • Fürdőszobai és konyhai csaptelepek, kádtöltők és zuhany szettek: Kludi, Ravak
 • Fürdőszobai és szobai elektromos design radiátor termékkörben (olajos közeggel): Zehnder
 • elektromos (fűtőközeg nélküli) fűtőtestek: Nordinova
 • Fürdőszobai termékek: IBD - Marmorin, Ravak, Arezzo
 • Hidegburkolatok: Geo’96 – Kő-Tár, Palatinus-VS - Argenta, Porcelanosa; Otti Manufactura
 • Kárpitos bútorok és étkezők: Mobiladalin
 • Kerti bútorok: SpaTrend
 • Kerti grill: Broil King - SpaTrend
 • Klíma- és hőszivattyús rendszer: Budatech – Mitsubishi Electric (A pályázó a lakás/családi ház hőszivattyús fűtési/hűtési/szellőztetési rendszerének kialakításához az általa kiválasztott megoldáshoz műszaki támogatást kap, rendszerismertető formájában és berendezési rajzokat DWG formátumban. A tervezési segédlet a regisztráció után elérhető a weboldalon.)
 • Konyhabútor: Forest termékekből egyedi terv alapján
 • Konyhai mosogató medencék: IBD – Marmorin
 • Korpusz bútorok: egyedi – Forest
 • Központi porszívó: Sistem Air
 • Laminált padló, parketta, vinyl burkolat: IBD - Egger, Haro
 • Masszázsmedence: SpaTrend
 • Szárazépítészet, gipszkarton lapok, gipszalapú portermékek, stb…: Rigips-Saint-Gobain
 • Természetes kő burkolat: Geo’96 – Kő-Tár
 • Világítástechnika: EGLO LUX

A tervezési feladat részletei

Kb. 95 m² alapterületű, egyszintes családi ház enteriőrjének megtervezése.

A Pályázóknak lehetőségük van egyénileg vagy maximum 2 fős csapatban dolgozni.

A ház alaprajza, metszetei pdf-ben, dwg formátumban, valamint ArchLine.XP pro-file-ként is elérhetőek és letölthetőek a Kiíró www.otthonneked.hu honlapjáról.

Feladat

A ház tereinek újragondolása, funkciók kiosztása, térszervezés, majd a lakás teljes berendezése, különös tekintettel a kiemelt helyiségekre.

Ajánlott a terasz berendezése is.

A ház belső válaszfalai szabadon mozgathatók vagy akár kivehetők.

A külső nyílászárók helye nem változtatható, de amennyiben a jobb térkihasználás érdekében szükséges, akkor a szélességi méretek megtartásával ablakból lehet ajtó vagy fordítva, ajtóból lehet ablak.

Beadandó

1 db eredeti méretezett alaprajz M=1:50 vagy 1:100 + bontás-építési alaprajz méretezve - pdf formátumban.

1 db berendezési alaprajz minden helyiségre vonatkozóan. M=1:50 - pdf formátumban.

Téri ábrák/látványrajzok kiemelt helyiségenként min. 1 – max. 3, de pályamunkánként max. 30 db. Elfogadott formátumok: jpg, maximum 2Mb/kép.

Tetszőlegesen kiválasztott 3 db térábrához laponként min. 5 db - max. 10 db termékfotót kérünk csatolni a felhasznált / betervezett termékekről (hangulat montázs / moodboard) - jpg formátumban, max. 2Mb/kép.

Minimum 1 db falnézet a konyhabútor kiosztásáról méretezve –pdf vagy jpg formátumban.

1 db falburkolási terv falnézeten megjelenítve a fürdőszoba egy jellemző vagy kiemelt faláról M=1:20 - és padlóburkolat kiosztási rajz, utóbbi színes alaprajzként is megjelenhet, M=1:50 – pdf formátumban.

Kapcsolási és világítási rajz, lámpahelyek méretezett megjelölésével, M=1:50 – pdf formátumban vagy álmennyezeti terv M=1:50 – pdf formátumban.

Műleírás, valamint

Konszignációs táblázatok a lakás bútoraira, betervezett tárgyaira vonatkozóan (a megadott minta alapján - word szöveg és excell táblázat kizárólag Arial betűtípussal 12 betűméret).

 

Kiemelt helyiségek:

 • konyha-étkező,
 • nappali,
 • háló
 • fürdő,
 • gyerekszoba (ha van gyermek a családban)
 • wellness - élmény tér a kertben, teraszon

A beadandó dokumentumok formátuma: *.doc, *.pdf, *.jpg, *.xls. A jpg képek felbontása minimum sz:1024 x m:768 de maximum sz:3000 x m:2000 pixel. A szövegek betűtípusa Arial, 12.

Bejelentkezés / Regisztráció

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!