Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

Hörmann tűzvédelem a lakásban: magas minőség és szakértelem

Az ingen bekapcsolva hagyott vasaló, a tűzhelyen felejtett fazék, igazi gyertyákkal díszített karácsonyfa, benzineskanna a garázsban – a mindennapokból jól ismert tűzesetek okozói. Sajnos az esetek 99%-a emberi gondatlanságból történik, de a lángok terjedésében nagy szerepük van a nem megfelelő minőségű bejárati, vagy beltéri ajtóknak, nyílászáróknak is. A Hörmann 1965 óta specializálódott a tűz- és füstvédelmi nyílászárókra, ebben a kategóriában is a legmagasabb minőséget nyújtja, védelmet és biztonságot jelent évtizedekre, semmi esélyt sem hagy a tűznek.

Forrás: Hörmann.hu

Garázs: az egyik legveszélyesebb helyiség

A garázsban az autó mellett számos, könnyen gyulladó tárgyat tárolunk. Ilyen például a tűzifa a kandallóhoz, párnák a kerti bútorokhoz, téli- vagy nyárigumik, benzines kannák az autóhoz vagy a fűnyíróhoz. Éppen ezért fontos, hogy a garázs és a ház folyosója közötti közvetlen átjáró jól védve legyen a tűzzel szemben. A lángok mellett a csatlakozó ajtónak a hívatlan vendégeket is távol kell tartania, tehát betörésgátlónak is kell lennie, így elengedhetetlen az RC2 biztonsági felszereltség.

Mindkét követelménynek megfelel a Hörmann WAT 40 tűzgátló biztonsági ajtója. Sőt, hanggátló és füstgátló kivitelben is kapható. További előnye: sokféle színben és fa-dekor felülettel is rendelhető, így az ajtó optimálisan illeszthető a lakótérben lévő ajtókhoz.

A Hörmann H3D multifunkciós ajtó is jó választás erre az érzékeny területre. El tudja zárni az esetleges füstgázokat, a motorindítási zaj ellen hanggátlást biztosít, és a WK 2 biztonsági csomaggal véd a hívatlan vendégektől.

Forrás: Hörmann.hu

Kazánház, hobbiszoba: tűzforrás az alagsorban

Az alagsorban berendezett hobbiszoba vagy műhely, ahol lakkokkal, festékekkel dolgozunk, szintén komoly veszélyforrás. Az alagsori tüzeket ráadásul csak túl későn veszik észre, a lépcsőház hamar megtelik füsttel, a tűz pedig gyorsan átterjed az alagsori és akár a lakóházi folyosóra is. A házbejárati ajtón való menekülésre – egy családi házban általában ez az elsődleges menekülési út – már nem is lehet gondolni. Az alagsorba telepített Hörmann HH30-A1 tűzgátló acélajtókkal megelőzhetők az ilyen esetek. A T30 tűzgátló funkció mellett ez az ajtó ráadásul igen jó hőszigetelést, hanggátlást nyújt és opcionálisan akár füstgátló változatban is rendelhető.

Európa legtöbbet értékesített kazánház-ajtója is Hörmann-termék. A Hörmann H85 tűzgátló ajtó már évtizedek óta nyújt biztonságot a kazánházak és az olajtartály-helyiségek számára.

Forrás: Hörmann.hu

Tűzesetek Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben kimagaslóan sok volt a lakóházakban, személyi ingatlanban regisztrált tűzesetek száma, egészen pontosan 13.456 alkalommal kellett oltani a lángokat. 2015-ben már jelentősen javultak a mutatók: éves szinten 7.730 lakóházi tűzeset volt. A 2006 és 2015 közötti időszakban 2012-ben keletkezett a legtöbb tűz-kár: 45.731 eset volt, ebből 694 ipari, 13.456 mezőgazdasági, 9.029 lakóházi és 22.552 az egyéb helyen bekövetkezett tűz.

 

Fontos, hogy mindig legyünk elővigyázatosak, figyeljünk a lakó környezetünkre!

 

Még több termék-információt, aktuális promóciókat talál, ha ellátogat HONLAPUNKRA!

Sajtókapcsolat: Jani Kinga/ kinga.jani@sterncom.hu +36304174124

 

Cégtörténet

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23. A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.

 

A Hörmann cég termékeiről az OtthoNNeked Blog oldalán is tájékozódhat!

A CIKK SZERZŐJE

elérhetőség

HÖRMANN

A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. 

Tudta?A belépést követően számos extra vár Önre. Akár ezt a bejegyzést is elmentheti "kedvencek" tárába! Regisztráljon be és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!

Országos viszonteladó kereső

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!