Hozzuk ki a maximumot a minimálból már a bejáratnál! I. rész

Amikor egy új helyre érkezünk, a kapuban ácsorogva másodpercek alatt véleményt alkotunk az ott élőkről. Már a bejárat kialakítása alapján meghozzuk döntésünket, tetszik ez a ház, vagy nem. Sorozatunk első részében bemutatunk néhány minimál stílusban megépített bejáratot, hogy megkönnyítsük önnek a tervezést!  

Most akkor kint vagyunk vagy bent? (Megoldás: ha kilincset látunk, bent vagyunk)

Trendi szürke alumínium bejárati ajtó hosszú külső fogantyúval, mellette egy méretben megegyező oldalvilágítóval egyértelműsíti, hogy modern otthonba érkezünk. Egyszerű, letisztult, időtálló megoldás a minimál stílushoz igazodva. Gondoljunk rá, hogy az ajtóban ácsorogva, kulcs után keresgélve nem árt, ha nem ázunk bőrig –alakítsunk ki védett bejáratot!

Antracit és beton

Ha nem szeretnénk belátást engedni az előszobánkba sem, választhatunk olyan üvegek közül, amin át nem lehet látni, azonban fény érkezik a térbe. A különféle designüveg is hőszigetelő üvegek. Egy ajtónak a külseje és belseje lehet más-más színű, sőt akár más anyagú is. Ennél a háznál a betonhatású külső kialakítás mellett belül szürke alumínium látszik.

Vagány külső érző belsőt takar?

Még mindig a minimálnál időzve választhatunk egy kicsit feltűnőbb külsejű, fényes, osztásokkal tagolt bejárati ajtót, amit belső oldalon  a fa megjelenése otthonossá és barátságossá tesz.

Galambszürke elegancia

A minimál stílus sokszor egyet jelent a szürke szín egyeduralmával, a szürkének is vannak árnyalatai. Az ezen a képpáron látható galambszürke, kívül-belül síkban futó alumínium ajtó elegáns megérkezést garantál. A keskeny oldalvilágító hangulati elemként jelenik meg.

Nem csak a tóparti nyaralónál szuper az ujjlenyomat leolvasós ajtó!

A stílus kötelez: az ujjlenyomat leolvasós bejárati ajtó mindenkit lenyűgöz, kényelmi funkcióit nem is kell ecsetelnünk! A fogantyú feletti kis rész szolgál az ujjlenyomat azonosítására. Az sem gond, ha nagy a család – akár 100 ujjat is be lehet programozni.

A minimálhoz remekül illik a süllyesztett fogantyú. Mivel az ajtószárny akár 100-200 kg is lehet, lényeges, hogy a könnyű nyitáshoz-záráshoz ne tervezzünk 1 m-nél szélesebbet. A magasság is 2,10-2,20 körüli méretnél ideális.

Feketében, mégsem sötéten

Ez a fekete ajtó a hosszú alumínium fogantyú és az alu díszcsíkok (lizénák) miatt mégsem tűnik komornak. Bátran választhatjuk ezt a színt is, és tompíthatjuk a szín erősségét lágyabb anyagok használatával!

+1 tipp:

Megálmodta, milyen legyen otthona bejárata, de még szívesen megnézné, hogy is fog mutatni? Az Internorm honlapján talál egy ajtóvarázsló applikációt, ahol megnézheti, hogy a megtervezett ajtó milyen lenne pl. antracit szürkében, de két kattintással azt is leellenőrizheti, ugyanez az ajtó nem lenne-e jobb valamilyen világos árnyalatban? Ugyanígy az oldal vagy felülvilágítók elrendezését is tesztelheti. Kattintson ide és tervezze meg álmai ajtaját!

https://designer.internorm.com/doordesigner/hu

A CIKK SZERZŐJE

elérhetőség

INTERNORM

Napjainkban is hódít még a minimalizmus: letisztult architektúra, hatalmas üvegfelületek, fehér-szürke színdominancia. Ehhez a stílushoz sajátos építtetői igények társulnak. Hogyan válasszunk nyílászárót, ami az elvárásoknak megfelel? Tudjuk-e mit várhatunk el komfortban, biztonságban, egyedi elképzeléseink megvalósításában?

Tudta?A belépést követően számos extra vár Önre. Akár ezt a bejegyzést is elmentheti "kedvencek" tárába! Regisztráljon be és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!

Országos viszonteladó kereső

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!