Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

Így kerüld el a cipő nyomokat otthonodban I.rész

Itt az őszi szüret, jönnek az esős hónapok...

Már megint minden csupa sár lesz… ráadásul a vadonatúj padlón tombolnak sáros lábbal a gyerekek!  Hogy ez ne okozzon Önnek minden ősszel, és minden sáros idő előtt egy állandó fejfejást, jól gondolja meg, milyen padlóburkolatot választ... akár otthonába... de főleg a nyaralóba, hétvégi házba... Hiszen ennek pláne bírnia kell a strapát!...

Milyen padlót válasszunk a nyaralóba, a hétvégi házba, vagy az olyan otthonokba, ahol a nappaliból, étkezőből közvetlen a füves kertre nyílik ki a tér?

Teljesen vízálló laminált padló ugyan még nem létezik - mit ajánlotok akkor, ha valaki szeretné a szép fa textúrájával, meleg hatásával díszíteni otthonát - miközben egy kőhöz hasonlóan strapabíró, könnyen tisztítható, felmosható melegburkolatot keres? - kérdeztük Varga Erikát, az Innovatív Beltér Design ügyvezetőjét.

 

Én ilyen esetekre elsősorban vinyl-t választanék! Hiszen egy kertes ház, ahol a kinti cipővel bejön az apa a sörért, a kisgyerek és a kutya is gyakran bejönnek a vizes, olykor sáros cipővel, így ide olyan burkolatot érdemes választani, ami meleg hatású, ám emellett 100%-osan vízálló, és a gyakori felmosás sem fog majd kárt okozni a padlóban.

A laminált padló ugyan meleg hatású mind látványra, mint pedig tapintásra – de mivel minden laminált egy bizonyos mértékig tartalmaz fát – így az sohasem lesz 100%-osan vízálló, hiszen amiben fa van, az nem lehet sosem 100%-ig vízálló! A laminált padlók között is persze, léteznek nedvességállók, amik jobban bírják a vizet és a nedvességet, ám az, amiben fa található bármilyen mértékben is, az a padló biztos, hogy nem lesz teljes mértékig vízálló – figyelmeztet bennünket Erika.

 

A meleg hatás, természetes látvány, és a 100%-os vízállóság együttes tulajdonságait azonban mind megtaláljuk a vinyl-ben!

Az IBD Magyarország kínálatában mely gyártók termékpalettájáról választhatunk vinyl burkolatot?

 

Az IBD Magyarország Kft 5 gyártó termékeit forgalmazza, ezek közül a DESIGNFLOORING családjaiban gyönyörű vinyl padlókat találhatunk, de EGGER DESIGN PLUSZ, a HARO DISANO is kiváló alternatívák lehetnek a sokoldalú és szép vinyl burkolatra. A HARO DISANO termékcsaládról azonban fontos tudnunk, hogy ennek 4 alkategóriája létezik: a DISANO Pro, a DISANO CLASSIC, a DISANO Life és a DISANO AQUA.

Ez utóbbi az, amely 100%-ig vízálló, hiszen ez a család nem tartalmaz valódi fát – míg a többinél inkább a természetes hatás elérésére törekedett a gyártó, ám azok is rendkívül strapabírók, jól tisztíthatók, és egy bizonyos mértékig vízállóak, vagyis szakszerű megfogalmazással élve: nedvességállóak.

A vinyil burkolatokról már beszélgettünk korábban - viszont az egészségre gyakorolt hatásukról még nem sok szó esett. Mit érdemes tudunk róluk, illetve milyen lehetőségeink vannak ma a vinyl burkolatokat illetően, és ezek milyen további előnyökkel szolgálhatnak például egy kisgyerekes, kutyás család számára - az egészségnek és a strapabírásnak egyformán jelentős szerep kell, hogy jusson?

A minap láttunk éppen egy nagy szakmai felmérést egy külföldi konferencián arról, hogy az elmúlt évtizedben milyen burkolatot vásároltak leggyakrabban az emberek otthonaikba. Nos, a reprezentatív felmérésből szépen látszott, hogy a hidegburkolatokat egyre inkább kezdi kiszorítani már a laminált, és mióta megjelentek a vinyl padlók, azóta ezek bizony egyre nagyobb teret hódítva maguknak, egyre nagyobb „szeletet” foglalnak el abból a bizonyos tortából, - elvéve egyre újabb és újabb teret a laminálttól is - melyet a világ összes, különböző anyagú és fajtájú padlóját szimbolizálta az infografikus ábrákon.

További hasznos információkat olvashat cikkünk II. részében. Keresse Blog oldalunk alatt!

A CIKK SZERZŐJE

elérhetőség

IBDESIGN BY DESIGNFLOORING

Főleg lakásokba és üzletekbe gyártja padlóit a gyár, ami lenyűgöző kinézetével, és könnyű tisztíthatóságával már sokak kedvence lett. Mindegyik termék rendelkezik testre szabható funkcióval, így igazán különleges és egyedi helyiségek alakíthatók ki . Sokféle stílus, kivitel és forma közül választhat, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lapot.

Tudta?A belépést követően számos extra vár Önre. Akár ezt a bejegyzést is elmentheti "kedvencek" tárába! Regisztráljon be és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!

Országos viszonteladó kereső

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!