Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

Így kerüld el a cipőnyomokat otthonodban II.rész

Előző cikkünkben arról kezdtünk el írni, hogy milyen módon védekezhetünk az ellen, hogy a sáros cípővel behordott kosz könnyedén feltakarítható legyen, és a burkolatba se tegyünk kárt. Lássuk a folytatást!

A vinyil burkolatokról már beszélgettünk korábban - viszont az egészségre gyakorolt hatásukról még nem sok szó esett. Mit érdemes tudunk róluk, illetve milyen lehetőségeink vannak ma a vinyl burkolatokat illetően, és ezek milyen további előnyökkel szolgálhatnak például egy kisgyerekes, kutyás család számára - az egészségnek és a strapabírásnak egyformán jelentős szerep kell, hogy jusson?

Strapabírást illetően rendkívül jól teljesít a vinyl, amennyiben jól és szakszerűen történt meg a burkolás. A vinylt azt ugye ragasztani kell, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen a beton, az alap – hiszen ettől függ majd a ráhelyezett burkolat tartása is. A vinylhez ideális a teljesen sima, úgynevezett „tükörbeton”, mivel ezek a padlók mindössze 2-3 mm vastagok csupán, de már létezik olyan vinyl padló is, amely klikkes rendszerben kapható, ezek már elbírnak némi egyenetlenséget, ahogyan a laminált padlók is.

Azon túl, hogy praktikus, mert vízálló, mert strapabíró, és még szép is – a természetes hatású dekoroknak, felületeknek köszönhetően – az egészségre sincs semmilyen káros hatása.

Sőt, még abból a szempontból is nagyon praktikus, ha szeretnénk kipróbálni, feltenni otthonunkban a vinylt, hogy egységes legyen a lakáskép, és mindenhol azonos burkolat fusson – azonban a fürdőszobát nem akarjuk szétverni, akkor akár rá is burkolhatjuk a korábbi csempére, kőre az új vinyl burkolatot…

És végezetül néhány szó a dizájnról: milyen anyagból vannak ezek a speciális melegburkolatok, és milyen felületekkel, textúrákkal találkozhatunk az egyes családokban?

A családokat nehéz lenne felsorolni, a dekorokat, színeket pedig még inkább! Az biztos, hogy a mai innovatív gyártók már szinte tökéletes részletességgel és pontossággal képesek visszaadni akár még a műanyag felületeken is a fa erezetét vagy a kő különleges, semmihez sem hasonlító textúráját.

A dekorokat a fa és a kő gyönyörű és abszolút élethű fotóinak segítségével kasírozzák rá az alapra, a trendeket pedig nemhogy követik, de alakítják is a gyártók – mindig arra felé mennek, amerre változik a világ. Ma például a természetes fa melegsége, és annak minél természetesebb látványa az egyik legnagyobb trend, de léteznek már a kő hideg hatását a melegburkolat természetes melegségével párosító izgalmas megoldások, vagy a stílusokhoz illeszthető egyedi textúrák is.

A vinyl burkolatok ugyanis tökéletesen alkalmasak arra, hogy különleges felületű, egyedi hatású, vagy bizonyos stílusú tereket tervezzünk meg velük, mint például a loft, az industrial, a rusztikus, az időtlen vagy a minimál…

Fahatású, kőhatású vinyl padlók elérhetőek ma már a legvilágosabb, tört fehér árnyalatoktól kezdve az egészen sötét antracit szürke vagy a gyönyörű ébenfa vagy mahagóni színekig, melyekkel valóban sajátos eleganciát adhatunk otthonunk, környezetünk belső tereinek.

És ha visszatérünk cikkünk elejéhez, az őszi szüreti hangulathoz – akkor hadd említsünk meg még egy abszolút ide illő érdekességet az IBD Magyarország kínálatából: Ez pedig a Marmorin gyönyörű dézsamosdója, mely tökéletesen beleillik az őszi, szüreti hangulatba, vagy a nyári natúr hatású terekbe – így ha éppen a nyaraló vagy a hétvégi ház felújítását végezzük éppen, akkor nincs is ehhez tökéletesebb választás!

A mosdó nagy, öblös medencéjének köszönhetően praktikus is, hiszen ideális kézi mosáshoz, hosszan tartó mosakodáshoz, vagy bármilyen más tevékenységhez – a design pedig önmagáért beszél…

A CIKK SZERZŐJE

elérhetőség

IBDESIGN BY DESIGNFLOORING

Főleg lakásokba és üzletekbe gyártja padlóit a gyár, ami lenyűgöző kinézetével, és könnyű tisztíthatóságával már sokak kedvence lett. Mindegyik termék rendelkezik testre szabható funkcióval, így igazán különleges és egyedi helyiségek alakíthatók ki . Sokféle stílus, kivitel és forma közül választhat, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lapot.

Tudta?A belépést követően számos extra vár Önre. Akár ezt a bejegyzést is elmentheti "kedvencek" tárába! Regisztráljon be és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!

Országos viszonteladó kereső

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!