Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

Önnek feltűnt már, hogy manapság egyre több „okos” eszközzel vagyunk körülvéve?

Az okostelefonokat természetesen ismerjük, de van már okos ajtó, okos hűtő vagy okos mosógép is. És okos ház is. Az ELKO EP vállalat által fejlesztett és gyártott iNELS smart home-rendszerről és egyáltalán az okosotthonokról általánosságban olvashat az alábbiakban.

 

 

Mikor számít egy ház okosnak?

Egy intelligens otthonban a különböző elektromos berendezések egy rendszeren belül kommunikálnak egymással és összehangolják működésüket. Ez azt jelenti, hogy a ház a lakók igényei szerint szabályozza a világítást, a fűtést, a klímaberendezést, a redőnyöket, a szellőzést, a multimédiás eszközöket, a garázskaput, vagy éppen a biztonsági rendszert, stb.

Tehát a ház tudja, hogy hogyan szeret élni, és megadja mindazt a kényelmet, ami munka után olyan jól tud esni. Az okos ház olyan kényelmet ad, amelynek nehéz ellenállni, és még pénzt is spórol, amelyet 4 különböző élethelyzet alapján mutatunk be:

 

1. Munkába siet, és egy gombnyomással lekapcsolhat mindent

Bekapcsol a biztonsági rendszer, lemennek a redőnyök, lekapcsol a világítás, és kikapcsolnak azok a konnektorok, amelyekre nincs szükség. Így véletlenül sem maradhat bekapcsolva például a vasaló, és távozás után sem kell azon aggódni, hogy vajon mit nem kapcsoltunk le. Eközben a fűtés is takarékos üzemmódra kapcsol. Így egy perccel sem kell többet fűteni a szükségesnél.

 

 

2. A nyaraláson felszabadultabban pihenhet

Többé nem kell azon aggódnia, hogy mit felejtett bekapcsolva vagy lehúzta-e a redőnyöket. A telefonon ránézhet a ház kameráira, és a tengerparti napozás közben egy kattintással lehúzhatja a redőnyt vagy lekapcsolhatja az égve maradt lámpákat. Ha sok ezer kilométert áthidalhat egy telefonhívás vagy az internet, akkor a házat miért ne tudná ugyanígy elérni? De hát el lehet!

 

3. Az intelligens ház hazavárja

Este hazaér és egy gombnyomásra nyílik a  garázskapu – manapság ez már nem szokatlan, de az INels tett még egy lépést. Ezzel párhuzamosan kikapcsol a riasztó, bekapcsol a világítás a garázsban, megszólal a kedvenc rádiócsatornája. És mire a házba lép, a kávéfőző megfőzi a friss kávét.

 

4. Gyermekbarát

A biztonsági rendszer kikapcsol, és küld egy SMS-t, ha gyermeke hazaérkezett az iskolából. De a házban csak ott lesz áram, ahol erre a gyermekének szüksége lehet, minden egyéb helyiség áramtalanítva maradhat mindaddig, amíg Ön haza nem érkezik.

 

 

És ez csak 4 példa volt. A lehetőségeknek szinte csak a fantáziája szab határt.

 

Ön milyen funkciókat tenne önműködővé otthonában? Részletekért kattintson WEBOLDALUNKRA!

 

Az intelligens otthonokkal és az épületautomatizálási rendszerekkel kapcsolatban bővebben az OtthoNNeked blog oldalán is tájékozódhat!

A CIKK SZERZŐJE

elérhetőség

INELS

Az iNELS épületautomatizálási rendszert úgy terveztük, hogy ideális megoldást nyújtson új építésű vagy már kész épületek esetében egyaránt.

Tudta?A belépést követően számos extra vár Önre. Akár ezt a bejegyzést is elmentheti "kedvencek" tárába! Regisztráljon be és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!

Országos viszonteladó kereső

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!