Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

OTP Lakástakarék

 

Magyarországon az OTP Bank Nyrt. 1997-ben az elsők között alapította meg az OTP Lakástakarék Zrt.-t (OTP Lakástakarék) A hosszú ideig kétszereplős piac 2011. végén új szereplővel gazdagodott, majd 2013. év végén belépett a negyedik lakástakarék is. Mindez jól mutatja, hogy a több mint két évtizedes lakástakarékpénztári jelenlét milyen fontos szerepet tölt be az ingatlanfinanszírozás területén: az országban eddig több mint 4 millió lakáselőtakarékossági szerződés megkötésére került sor, mely szerződések közel felét az OTP Lakástakarék kötötte, azaz eddigi ügyfeleink száma megközelíti a kétmilliót.

A lakástakarék szerződés legnagyobb vonzerejét a 30%-os állami támogatás adja, mely igénybe vételéhez csak az adószámunkra van szükség. A konstrukció havi betétbefizetésekre épül, melynek összegét, illetve idejét - az elérhető módozatok közül - szintén a szerződő választhatja ki. Ez a választott idő a 10 évet is elérheti (min. 4 év), így 10 évig biztosan részesülhetünk az állami támogatásban, ami 20 ezer forintos havi betét esetén a megtakarítási idő alatt 720 ezer forintot jelent. A megtakarítási idő végén jogosultak vagyunk az összegyűjtött megtakarításunkon felül lakáskölcsönt igényelni. Ez a lakáskölcsön könnyen hozzáférhető, egyszerűen igényelhető és fix kamatozású. Így egy szerződéssel akár 7,5 millió forintot is elérhetünk és mivel a szerződéshez mindössze az adószámunkra van szükség, egy 4 tagú család 30 millió forintra is szert tehet lakáscéljai megvalósítására. A felhasználás kritériuma, hogy besorolás szerint lakóövezeti saját vagy családtagjaink ingatlanáról legyen szó. A lakáscélok pedig ház vagy lakás építése, vásárlása vagy meglévő otthon felújítása, bővítése, korszerűsítése (mint például konyha vagy fürdőszoba felújítása beépített berendezésekkel és bútorokkal vagy nyílászárók cseréje, fal- és födémszigetelés, légkondícionáló, riasztórendszer beszerelése vagy fűtésrendszer cseréje). A lakástakarék a korábban felvett lakáscélú hitelek vagy akár lakáslízing elő- és végtörlesztésére is felhasználható.

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!