Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

SZÍNtanoda a TV2 Design Műhelyében

Megszépítené az otthonát, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Lessen el kreatív megoldásokat, eredeti ötleteket és inspirálódjon a TV2 Design Műhelyéből. Ha pedig a színválasztás területén is bizonytalan, segítséget nyújt a SZÍNtanoda!

Dorogi Gabriella műsorvezetőként és riporterként már mindenkinek ismerős lehet, de ezúttal új szerepben, enteriőr tervezőként mutatkozik be. A TV2-n és testvércsatornáján, a FEM3-on sugárzott műsorban nem csak a legújabb design trendeket és lakberendezési trükköket ismerhetik meg, hanem betekintést nyerhetnek hírességek lakásaiba és felfedezhetik a leginnovatívabb megoldásokat is az enteriőr művészet világából.

A műsor egyik állandó része a SZÍNtanoda, amelyben a nézők Gabriellával együtt tanulhatják meg a festés és színválasztás alapjait. Horváth József, a Trilak Festőakadémiájának vezetője kalauzolja el Dorogi Gabit a színek tengerében, miközben bemutatja a színválasztás, csiszolás, alapozás és festés trükkjeit és praktikáit. A műsor végére elkészül a „vizsgamunka”, Gabi hivatalosan is színmesterré válhat.

A műsorban egy kis fiókos szekrényt alakítunk át: 8 részen keresztül követhetik végig a kisbútor átváltozását, az alapoktól egészen az elkészült végeredményig.

A festést illetően Gabi már konkrét elképzeléssel érkezett, azonban minden esetben érdemes ellenőrizni, hogy a kiválasztott színünk hogyan mutat mesterséges és természetes fényben. Ehhez egy speciális lámpát hívtunk segítségül, ami mesterséges és természetes fény kibocsátására is képes, így segítségével mindkét fényviszony mellett tesztelhetjük színválasztásunkat. A tesztelés során Gabi is megbizonyosodhatott a lámpa hasznosságáról: ennek eredményeképp új árnyalatot választott, hiszen máshogy mutatott természetes fényben, mint ahogy ő eredetileg elképzelte.

Ha mi sem szeretnénk meglepődni festés után, érdemes ezt a lépést elvégezni.

Az sem probléma, ha nem tudjuk a kiválasztott színünk pontos kódját, mert a filmben is bemutatott capsure színazonosító készülék a segítségünkre lehet. Csak rá kell helyeznünk a képre vagy tárgyra, melyen az áhított színünk található és máris megmutatja nekünk, milyen kód alatt találjuk az adott színt.

Ha kíváncsi a szekrény átalakulására, akkor visszanézheti a műsor többi epizódját a FEM3 oldalán!

 

Olvassa el a Színek az otthunkban szakértői anyagunkat és tudja meg, hogy függ össze életvitelünk a színekkel!

A Trilak korábbi cikkeit ITT TEKINTHETI MEG. Ezekből megtudhatja például, hogyan újíthat fel tortatálat vintage stílusban, hogy készíthet játékkonyhát kicsiknek vagy bájos virágtartó ládikát ajándékba.

A CIKK SZERZŐJE

elérhetőség

TRILAK

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Tudta?A belépést követően számos extra vár Önre. Akár ezt a bejegyzést is elmentheti "kedvencek" tárába! Regisztráljon be és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!

Országos viszonteladó kereső

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!