Mint minden weboldal, a otthonneked.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az Adatvédelmi szabályzatunkban talál. - Olvasson tovább a következő címen: http://www.otthonneked.hu/aszf.pdf Értem

Vintage, indusztriál lámpa és a retro Led fényforrás

Az EGLO „Trend & Vintage” néven külön katalógust szentel a vintage és az indusztriális stílusnak, hogy az érdeklődők könnyebben megtalálják kedvenc lámpájukat.

Az indusztiál stílushoz kiválóan illeszkednek a nagy, fém burájú lámpák, melyek az üzemcsarnokok világításának hangulatát igyekeznek felidézni. A GAETANO függeszték az 53 cm-es átmérőjével, a fekete-arany színével a stílus egyik jellegzetes képviselője:

Diszkrétebb, finomabb, kevésbé feltűnő, de a minőségi fém anyagával és a fekete-vörösréz színkombinációval a mai trendeket követő lámpa az EGLO BRIDPORT függeszték:

A régies, kopottas hatást az antikolt felületekkel érjük el. A PRIDDY 1 és az AUKLAND függesztékek antikolt vörösréz színe kiválóan megfér a LANTADA asztali és állólámpa mellett, melynek diószínű fa lába és tópszín textil ernyője természetes anyagokkal egészíti ki a lakókörnyezetünket:

A stílus másik jellegzetessége a „bura nélküli” lámpa, mely megvalósulhat olyan formán, hogy az izzót/fényforrást csak egy fém keret, egy drót váz veszi körül. Rengeteg lehetőség, játék rejlik ebben a megoldásban, számtalan formát alkottak tervezőink. A közös bennük az, hogy a stílusra leginkább jellemző színeket, a feketét, a rezet, vörösrezet, és ezeknek antikolt változatait használjuk.

Aki még merészebb, az pedig csupaszon lógó vezetékekkel, függesztékekkel oldja meg a világítását:

A stílushoz csak úgy maradhatunk hűek, ha nemcsak a lámpa kiválasztására fordítunk figyelmet, hanem az izzóra/fényforrásra is.

A vintage lámpákban nem mutatnak jól és világításukkal nem adják a megfelelő hangulatot a legelterjedtebb 3000 K színhőmérsékletű LED fényforrások. Ezekbe a lámpákba a retro, retrofit vagy a filament LED néven megtalálható LED fényforrásokat tegyük. Ezek extra melegfehér fényűek (1700-2200-2700 Kelvin színhőmérsékletűek), tehát sárgásabbak, és olyan színű fényt adnak, mint a régebben használt hagyományos Edison izzók. Kaphatóak átlátszó, opál, és borostyánszínű burával is, melyek közül kifejezetten az utóbbiakat javasoljuk a stílushoz.

A csupasz függesztékekbe pedig bátran csavarjuk be az extra nagy méretű (akár 20 cm átmérőjű!) Big Size fényforrást, ami garantáltan vonzza a szemet, és meghatározó eleme lesz az enteriőrnek.

A vintage ill. az indusztriál stílusú EGLO lámpákat tekintse meg itt:

MEGNÉZEM A LÁMPÁKAT

A stílushoz illő LED fényforrásainkat itt találja:

MEGNÉZEM A FÉNYFORRÁSOKAT

Kövesse Instagram fiókunkat, ahol még több fotót, életérzést, lakberendezési ötleteket talál:

MEGNÉZEM AZ EGLO INSTAGRAM FIÓKJÁT

A CIKK SZERZŐJE

elérhetőség

EGLO LUX

Az EGLO LUX Kft legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket.

Tudta?A belépést követően számos extra vár Önre. Akár ezt a bejegyzést is elmentheti "kedvencek" tárába! Regisztráljon be és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!

Országos viszonteladó kereső

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!